28 березня 2016 р.



ТБ «Перспектива-Коммодіті» приєдналась до меморандуму з ФДМУ

ТБ «Перспектива-Коммодіті» приєдналась до меморандуму з ФДМУ
Фонд державного майна України, товарна біржа «Перспектива-Коммодіті» та ряд інших товарних бірж України цього тижня підписали меморандум. Метою Меморандуму є співпраця і консолідація зусиль щодо реалізації об'єктів малої приватизації державної власності на аукціонах в електронній формі на засадах прозорості, публічності та максимальної ефективності.
«Раніше кожна біржа була в багатьох моментах - сама собі режисер. Тепер всі домовились про стандартизацію процесів ? сайти і процедури проведення аукціонів буде доопрацьовано відповідно до Меморандуму, ? відзначає директор ТБ «Перспектива-Коммодіті» Олена Глазунова. – Це дуже важливий крок ринку, який не тільки підвищить стандарти проведення аукціонів, але й зробить процедуру більш простою і доступною. Безперечно, аукціони в електронній формі збільшать число потенційних покупців та закладуть базу для ефективного продажу зростаючих об’ємів державного майна».
На зазначених аукціонах будуть реалізовуватися об'єкти державної власності, що віднесені Законом України «Про приватизацію державного майна» до об’єктів приватизації груп А, Д та Ж. Щоб взяти участь в аукціоні, необхідно подати заяву та сплатити реєстраційний внесок і кошти в розмірі 10% початкової ціни продажу об’єкта приватизації.