22 травня 2018 р.



До уваги учасників торгів з продажу активів банків, що ліквідуються: врегулювання питань нерозголошення інформації потенційним покупцем

За інформацією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО), 14 травня 2018 року виконавча дирекція ФГВФО затвердила рекомендовану форму договору щодо нерозголошення потенційним покупцем інформації з обмеженим доступом та банківської таємниці (кімната даних) (далі – Договір щодо нерозголошення).

 

Цей документ був розроблений з метою спрощення доступу потенційних покупців до інформації про активи (майно) банків, що ліквідуються, а також для врегулювання правовідносин між банками, що ліквідуються, та потенційними покупцями, які мають намір придбати активи таких банків, щодо дотримання потенційними покупцями режиму нерозголошення інформації з обмеженим доступом, банківської таємниці та персональних даних, що стали відомі їм в ході вивчення інвестиційної привабливості активів (майна), що реалізуються.

 

ФГВФО запустив віртуальну кімнату даних для розкриття інформації про активи (майно), що підлягають реалізації. І щоб скористатись можливістю дистанційного доступу до неї потенційним покупцям спершу необхідно заповнити та подати до Фонду гарантування вкладів (за адресою: м. Київ, вул. Дмитрівська, 18/24) підписану заяву про приєднання до Договору щодо нерозголошення. Подання потенційними покупцями такої заяви свідчитиме про автоматичне приєднання (акцептування) до умов Договору щодо нерозголошення та повну згоду із усіма його нормами.

 

А головне - після підписання та подання до Фонду гарантування вкладів такої заяви, потенційні покупці зможуть отримати доступ до усіх завантажених до віртуальної кімнати даних документів щодо активів (майна) усіх банків, що ліквідуються.

 

Зараз у віртуальній кімнаті даних доступними до перегляду є документи за усіма кредитами юридичних осіб, заборгованість за якими перевищує 5 мільйонів гривень.

 

З повною версією рекомендованої форми договору щодо нерозголошення потенційним покупцем інформації з обмеженим доступом та банківської таємниці (кімната даних) можна ознайомитись на сайті Фонду за посиланням.

 

Заява про приєднання–заява про приєднання Потенційного покупця до цього Договору за формою, яка наведена відповідно у додатку No1 (для Потенційного покупця -фізичної особи) або додатку No2 (для Потенційного покупця-юридичної особи) до цього Договору та розміщена на сайті Фонду за посиланням: http://torgi.fg.gov.ua/accept.


Доступ до публічних торгів
з продажу активів банків, що ліквідуються, на ТБ «Перспектива-Коммодіті», завдяки акредитації в системі Prozorro.Продажі, здійснюється через торговельний майданчик https://fgvfo.e-commodity.fbp.com.ua .